Wim Oepts olieverf schilderijen gezocht!

Bij Tom Okker Art zijn wij altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere werken. Hiermee willen we onze collectie kunnen uitbreiden en ons aanbod vergroten. Momenteel zijn wij specifiek op zoek naar kunstliefhebbers die één of meerdere schilderijen (olieverf op doek) van Wim Oepts te koop aanbieden. Dus mocht u in het bezit zijn van een origineel olieverf schilderij, van de kunstenaar Wim Oepts (Willem Anthonie Oepts) en deze willen verkopen, dan komen wij graag in contact met u.

Wim Oepts was een kunstenaar met veel herkenbaarheid. De vaak ‘vlakke’ composities, contrasterende kleuren en de spanning tussen het abstracte en figuratieve in het werk, zijn erg interessant. Doordat hij vond dat een schilderij nooit ‘af’ was, heeft hij slechts weinig gemaakt. In zijn atelier omringde hij zich met verschillende werken waar hij mee aan de slag was. Aan het begin van zijn carrière, was het Charley Toorop die de jonge Oepts aanmoedigde om te gaan schilderen. Desondanks jaren hierna, heeft Oepts in Zuid Frankrijk zijn eigen stijl weten te vinden. Pas in de jaren 60 wordt zijn werk echt erkend, omdat verzamelaars zijn werk aankopen.

In 2011 is een monografie en oeuvrecatalogus verschenen naar aanleiding van een tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal. Mede door deze tentoonstelling is zijn werk onder de aandacht gekomen. Noemenswaardig is dat werken zijn opgenomen in museale collecties. Onder andere de volgende musea hebben zijn werk in de collectie:

– Het Stedelijk Museum in Amsterdam
– Gemeente Museum in Den Haag
– Museum Henriette Polak in Zutphen

Kortom, u kunt ons zowel telefonisch (+31-172-588062) als via de mail (info@tomokkerart.nl) bereiken. Vervolgens zullen wij contact met u opnemen. Ook kunt u ons vinden op diverse beurzen in Nederland. We zijn dit jaar weer actief op PAN Amsterdam, ARTBREDA, Kunstrai en First Art Fair.

Wij hopen snel van u te horen!

Wim Oepts schilderij

× contact us