Willem Hussem

Willem Hussem (Rotterdam, 1900- 1974 )

View the collection

Hussem was een leerling van Dirk Nijland en bezocht de Rotterdamse Academie. Hij woonde van 1918 tot 1936 in Parijs, waar hij onder anderen Piet Mondriaan en Pablo Picasso leerde kennen. Naast laatstgenoemde heeft ook Vincent van Gogh invloed op zijn stijl uitgeoefend. In 1936 vestigde hij zich definitief in de Haagse Mijtensstraat (Schilderswijk). Na

Read more View the collection

 

Collection Willem Hussem

Artists

Over Willem Hussem

Hussem was een leerling van Dirk Nijland en bezocht de Rotterdamse Academie. Hij woonde van 1918 tot 1936 in Parijs, waar hij onder anderen Piet Mondriaan en Pablo Picasso leerde kennen. Naast laatstgenoemde heeft ook Vincent van Gogh invloed op zijn stijl uitgeoefend.

In 1936 vestigde hij zich definitief in de Haagse Mijtensstraat (Schilderswijk). Na de Tweede Wereldoorlog werden zijn werken abstract. Hij maakte deel uit van kunstbewegingen als Fugare, de Liga Nieuw Beelden en Verve. Zijn werk wordt gerekend tot de kunststroming de Nieuwe Haagse School.

Ondanks nationale en internationale successen, waaronder driemaal toekenning van de Jacob Marisprijs (in 1952 en 1955 voor schilderkunst en in 1958 voor tekenen) en een uitnodiging voor de Biënnale van Venetië, had zijn gezin het niet breed.

× contact us